Ugrás a tartalomra

Elfogadták Szabadka jövő évi költségvetését

Elfogadták Szabadka jövő évi költségvetését

 Elfogadták Szabadka Város 2021-es költségvetését a Városi Képviselő-testület mai ülésén. A jövő évi büdzsé mintegy 15 százalékkal lesz kisebb az ideitől, a koronavírus-járvány gazdaságra kifejtett negatív hatása miatt.

A számokat tekintve Szabadka Város 2021-es költségvetésének bevételei mintegy 5,9 milliárd dinárt tesznek ki, a kiadások oldalán pedig hozzávetőlegesen 6,3 milliárd dináros összeget láttak elő. A költségvetési hiány ezzel mintegy 400 millió dinár lesz.

A szerényebb források ellenére is jut pénz több jelentős beruházás befejezésére is, mint amilyen a Szabadkai Népszínház, vagy a palicsi wellnessközpont. Emellett az oktatás, a szociális ellátás és az egészségügy területén is biztosítottak eszközöket fejlesztésekre a jövő évi költségvetésben.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka, SZHP: „A szociális segélyekre, vagyis a rászorulóknak 123 millió dinárt láttunk elő, a népkonyhára minden eddiginél többet, 40 millió dinárt, az elsődleges egészségügyi ellátásra pedig 119 millió dinárt. Hova terveztünk még emelést? Ezt a pulpitusnál is hangsúlyoztam, az oktatásra.”
Szabadka Polgári Mozgalmának képviselői nem szavaztak a 2021-es költségvetésre, szerintük az ugyanis nem valós.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői igennel szavaztak a 2021-es költségvetésre.

Nágel János, szabadkai önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „Két megmaradt és még nem befejezett nagyberuházás fog a 2021-es évben befejeződni. Ennek egyike a Szabadkai Népszínház épületének a befejezése, amelyre 500 millió dinár van előlátva és a palicsi wellnessközpontnak a befejezése, amelyre 216 millió dinár van előlátva. Az összesen beruházásra pedig 1,1 milliárd dinár, ami a költségvetési összegnek a 17 százalékát teszi ki.”
Pannon RTV/Szalai Adrián

Szabadka Város 2021-es költségvetési hiánya egyébként mintegy 414 millió dináros összeget tesz ki, amely a törvény által meghatározott kereteken belül mozog.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír