Ugrás a tartalomra

Egy olyan modellel indul a tanév, amelynek a középpontjában a tantermi oktatás áll

Egy olyan modellel indul a tanév, amelynek a középpontjában a tantermi oktatás áll

 Optimisták vagyunk az iskolakezdést illetően, de minden eshetőségre fel kellett készülnünk, és ezért kidolgoztunk több oktatási modellt - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

A tartományi oktatási titkár elmondta, hogy egy olyan modellel indul a tanév, amelynek a középpontjában a tantermi oktatás áll. Véleménye szerint ez az általános iskolát kezdő kisdiákok számára kifejezetten fontos. A középiskolát kezdők számára is meghatározó a személyes kapcsolat kialakítása. A politikus elmondta, hogy a megkérdezett szülők legnagyobb számban a tantermi oktatás mellett voksoltak.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Azt szeretnénk, hogy a gyerekeink szeptember elsejétől visszakerüljenek az iskolapadokba. Ez úgy gondolom teljesen érthető, hiszen javul a járványügyi helyzet. Másrészt sok esetben, ahogyan a kisebb települések, városok esetében, a diáklétszám sem akkora, hogy bármilyen veszélyt jelentene az iskola. Ha betartják a megfelelő intézkedéseket, amelyeket részletesen szabályzott a válságstáb, a minisztérium szintén, egy megfelelő biztonság adott az iskolákban. Ezután figyelni kell ez a helyzetet. Mindig át lehet térni egy részbeni vagy teljes távoktatásra.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen