Ugrás a tartalomra

Deli: A nyugat-balkáni térség is önálló közlekedési folyosót kapott

Deli: A nyugat-balkáni térség is önálló közlekedési folyosót kapott

 Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága ülésén elfogadta a transzeurópai közlekedési hálózatokra vonatkozó felülvizsgálati jelentését.

A Nyugat-Balkáni közlekedési folyosó létrehozása fontos lépés az EU és a térség számára is - áll Deli Andor közleményében. Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága ülésén elfogadta a transzeurópai közlekedési hálózatokra vonatkozó felülvizsgálati jelentését.

A vajdasági származású fideszes EP-képviselő, a szakbizottság magyar tagja elmondta: az elfogadott jelentésnek geopolitikai súlya is van. Az uniós döntéshozók elfogadták végre a tényt, hogy a közlekedési folyosók fejlesztése nem állhat le az uniós külső határokon, így a nyugat-balkáni térség is önálló közlekedési folyosót kapott - emelte ki Deli.

A nyugat-balkáni közlekedés folyosó jogszabályba foglalása felgyorsíthatja az infrastrukturális fejlesztéseket, és növelheti az uniós támogatás mértékét. Különösen fontos ez Szerbia számára, ahol, földrajzi helyzetéből adódóan, keresztülhaladnak a legfontosabb regionális áru és személyszállítási útvonalak - áll a politikus közleményében. Kiemelten fontos ez Magyarország és a vajdasági magyarság szempontjából is, hiszen a legfontosabb közlekedési csatlakozási pontok a régió és az EU között a szerb-magyar határon találhatóak - hangsúlyozta Deli Andor.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto