Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Megkezdődhet az érdemi munka

Az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság hétfőn megkezdheti a munkát, és egyből több kihívással is meg kell küzdenie - nyilatkozta Deli Andor a Pannon RTV-nek Strasbourgból.

Az Európai Uniónak meg kell őriznie versenyképességét a feltörekvő Kínával vagy az Egyesült Államokkal szemben. A digitalizációnak, a keretköltségvetés témakörének is fontos szerepet kell kapnia - tette hozzá a fideszes EP-képviselő. Elmondta, az, hogy Várhelyi Olivér magyarként szomszédság- és bővítéspolitikai biztos lett, Magyarország és szomszédai szemszögéből is jó hír. A Nyugat-Balkán, és a bővítés egykor még nem élvezett prioritást, most viszont úgy tűnik, változott a helyzet. A bővítés témaköre az egyik legfajsúlyosabb kérdéskör, amely közvetlenül is érint bennünket - értékelt a vajdasági származású EP-képviselő.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Szerbia vonatkozásában ugyanakkor elmondhatjuk azt, hogy nagyon biztató indítást láttunk Ursula von der Leyen beszédében. Szinte első külpolitikai témaként említette a Nyugat-Balkánt, a bővítést, azt, hogy európai kapui nyitva maradnak. Várják a nyugat-balkáni tagjelölt országokat. Emlékszünk arra, hogy a Juncker-bizottság 2014-ben azzal indított, hogy nem lesz további bővítés. Látható az éles kontraszt a két nyitás között, és ez mindenképpen biztató jelnek tekinthető.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen