Ugrás a tartalomra
2023.06.08 - 10:42

Deli Andor: Kapjon nagyobb figyelmet a kohéziós politika!

Deli Andor: Kapjon nagyobb figyelmet a kohéziós politika!

 Deli Andor az Európai Parlament Költségvetési Bizottságának tegnapi ülésén felhívta a figyelmet az EU források, a Közös Agrárpolitika és a Kohéziós Politika fontosságára, valamint arra is, hogy a felzárkóztatási pénzek késve kerülnek kifizetésre.

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottságának tegnapi ülésén Johannes Hahn, az Európai Bizottság uniós költségvetésért felelős biztosa bemutatta a 2024-es költségvetés tervezetét. Deli Andor a Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte a hagyományos EU források, a Közös Agrárpolitika és a Kohéziós Politika fontosságát, ugyanakkor felhívta a figyelmet a felzárkóztatási pénzek késedelmes kifizetésére.

Deli Andor felszólalásában hangsúlyozta: már a hét éves pénzügyi ciklus felénél járunk, tavaly végre minden partnerségi megállapodás megszületett, de a források kifizetése még mindig túl lassú, túl bonyolult, túl sok feltétel akadályozza. Ez a helyzet azonban nem csak Magyarország estében áll fenn, hanem a többi, zömében közép-kelet-európai ország esetében is jelentős késedelem jelentkezik. A költségvetés tervezet számait látva, az is egyértelmű, hogy e tekintetben jövőre sem várható különösebb változás, hiszen az Európai Bizottság igen csekély forrással számol. „Mindez komoly aggályokat vet fel a Bizottságnak a kohéziós politikához, mint az uniós politikák egyik zászlóshajójához való hozzáállásával kapcsolatban” - hívta fel a figyelmet Deli Andor.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün