Ugrás a tartalomra

Czegledi marad Zenta polgármestere

Czegledi marad Zenta polgármestere

 Zentán újabb négy évre megválasztották Czegledi Rudolfot, a VMSZ tisztségviselőjét a község polgármesterévé. Az alpolgármester Dragan Todorović, a Szerb Haladó Párt tagja lett.

A képviselő-testület mai maratoni ülésén döntöttek a testület elnökének, alelnökének és titkárának, valamint a községi tanács tagjainak személyéről is. A képviselő-testület új elnöke Szabó-Dékány Zsófia, a Szerb Haladó Párt képviselője, alelnöke Rácz Szabó Márta, a Vajdasági Magyar Szövetség tagja, titkára pedig Stojkov Igor, a Szerb Haladó Párt tagja lett.

A községi tanácsban a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői közül Homolya Ákos a civil szervezetekért és a városrendezésért, Juhász Attila az oktatásért és a művelődésért, Sztantity Szebasztián pedig a gazdaságért és az idegenforgalomért felel majd. A héttagú községi tanácsban a polgármester és az alpolgármester, valamint a három VMSZ-es tag mellett a Szerb Haladó Párt két tagja is helyet kapott. Közülük Szügyi Imre a mezőgazdasági és szociális kérdésekkel, Aleksandar Zelić pedig az ifjúsággal és a sporttal foglalkozik majd.

Mint ismeretes, a 29 tagú testületben a választási eredmények tükrében a Vajdasági Magyar Szövetség 13, a Szerb Haladó Párt 10, az Együtt a Jobb Zentáért Polgárok Csoportja, illetve a Polgári Mozgalom Zentáért Polgárok Csoportja 3–3 mandátumot szerzett.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV