Ugrás a tartalomra

Csomagosztás a Föld napja alkalmából

Csomagosztás a Föld napja alkalmából

 Csomagosztást tartott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma Zentán a Föld napja alkalmából. A tagok több vajdasági településre látogatnak el, ahol a környezetvédelem fontosságára felhívó csomagokkal ajándékozzák meg a járókelőket.

Vetőmagot, könyvjelzőként is használható heremagot tartalmazó, újrahasznosítható magvas papírt és nyomtatott tájékoztató füzetet tartalmazó csomagokat kaptak azok, akik megfordultak a zentai piacon. A Föld napja alkalmából szervezett akcióval a környezetvédelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők.

Gergely Gyula, Felsőhegy: „A Földünket nagyon óvni kell, és mindent vegyszer nélkül dolgozunk, termelünk. Nálam, amikor a salátában találnak meztelencsigát véletlenül, akkor mindig azt mondom, hogy annak örüljön, hogy volt benne, mert ha nem lenne benne, nem jönne ide vásárolni.”

Farkas Éva rendkívül örvendetesnek tartja az idén először megszervezett akciót és bízik abban, hogy a jövőben is folytatódni fog.

„A klímaváltozás végett is fontos odafigyelnünk a környezetünkre, meg a saját egészségünk végett is oda kell figyelnünk, hogy mit teszünk, és szelektíven gyűjteni a szemetet, nem szétdobálni semmit.”

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma által kezdeményezett akció keretében 11 településen mintegy 1200 csomagot osztanak ki az elkövetkező napokban.

Perpauer Martin, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnökségi tagja: „Első alkalommal kerül megszervezésre, viszont szeretnénk éves szintre emelni, hogy elkezdjük reklámozni magát a környezettudatosságot és minél jobban bevinni a közösségbe. Így tudjuk elérni azt, hogy az emberek jobban odafigyeljenek környezetükre.”

Az akció a következő napokban egyebek között Adán, Törökkanizsán, Csókán és Nagykikindán folytatódik.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét