Ugrás a tartalomra

Csökken a munkanélküliség és nőnek a keresetek Vajdaságban

Csökken a munkanélküliség és nőnek a keresetek Vajdaságban

 Célra vezettek a szerb kormány gazdaságvédelmi intézkedései a koronavírus-járvány idején. Ennek bizonyítéka, hogy több mint 7 százalékkal bővült a gazdaság az év első 10 hónapjában - ezt mondta a Pannon RTV-nek Pásztor István.

A Tartományi Képviselőház elnöke szerint ugyanakkor oda kell figyelnünk arra, hogy 6,6 százalékkal nőtt az infláció. Ez nagyjából duplája annak, mint a covid előtti időszakban. Pásztor a Közügyekben beszélt a vajdasági számokról is. Mint mondta: a tartományban az ipari termelés 4,7 százalékkal nőtt.

A VMSZ elnöke aláhúzta: nőttek a jövedelmek és csökkent a munkanélküliség is, de szerinte még mindig van min javítani, hiszen Vajdaságban 8,8 százalékos az állástalanság. Hozzátette: folyamatosan érkeznek hozzánk beruházások, és az itteni vállalkozók is fejlesztésekben gondolkodnak. Ez annak jele, hogy jó irányba halad a gazdaság - mondta Pásztor István.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Nekünk az az elemi érdekünk, hogy az ország vonzereje magas maradjon, hogy a külföldi és az itteni tőke munkahelyeket teremtsen. Az az érdekünk, hogy a munkaadók között egy versenyhelyzet alakuljon ki, amelyik a munkavállalókat jobb helyzetbe fogja hozni, mert ahhoz, hogy valaki a jó munkavállalót megszerezze és meg tudja tartani, ahhoz magasabb bért kell fizessen neki, ha magasabb a bér, akkor az emberek jobban élnek, ha jobban élnek, akkor többet költenek, és azok, akik elmentek vissza fognak jönni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen