Ugrás a tartalomra

Csatornatisztításra húszmillió dinár

A csókai önkormányzat szerződést írt alá a Sulejman Ugljanin tárca nélküli miniszter által vezetett irodával, amely az ország fejletlen vidékeinek, községeinek a problémáival foglalkozik, és ahol mód van rá, igyekszik támogatni a felzárkóztatásra irányuló kezdeményezéseket és projektumokat.

Amint azt Balázs Ferenc csókai polgármester elmondta, az önkormányzat a köztársasági irodánál sikerrel pályázott egymillió dinár összegű támogatásra. Ezt az összeget Tiszaszentmiklós és Padé részletes rendezési tervének a kidolgozására fordítják. A képviselő-testület határozatot hozott közbeszerzési pályázat kiírásáról, amelynek keretében ki fogják választani a két falut érintő tervdokumentáció kidolgozására beérkező legjobb árajánlatot. A részletes rendezési terv kidolgozása többe fog kerülni egymillió dinárnál, de a többi pénzt az önkormányzat a községi költségvetésből biztosítja.

Csókán az önkormányzat, a helyi közösségek, a tartományi mezőgazdasági titkárság és a Vajdaság Vizei Közvállalat négyoldalú szerződést írt alá a község területén a településeken kívül található vízelvezető csatornák kitisztítására, kiiszapolására. Ezek a kanálisok alkalmasak a felesleges csapadék elvezetésére, de aszályos években öntözni is tudnak belőlük a mezőgazdasági termelők. A helyi közösségek közös pályázatáról van szó. A helyi közösségeket kivéve a szerződött felek egyharmad-egyharmad arányban vesznek részt a munkálatok finanszírozásában. Ezek szerint az önkormányzat 6,5 millió dinárral, a költségek egyharmadával járul hozzá a csatornák tisztításához.

Szerző (Forrás)
Gergely József, Magyar Szó
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen