Ugrás a tartalomra

A búcsújáró helyen megtalálni a békét

A búcsújáró helyen megtalálni a békét

 Idén is több ezer hívő érkezett a doroszlói szentkúthoz. Vajdaság szinte minden pontjáról, de külföldről is érkeztek zarándokok. Voltak, akik gyalog, autóbusszal, családdal, társasággal érkeztek a helyszínre.

A testi és lelki feltöltődés érdekében, valamint a szeretteikért imádkoztak a hívek.

Idősek és fiatalok egyaránt érkeztek a Szentkúthoz. Sokan palackokba töltötték a vizet, mások mosakodtak a kútból. A hívők a megnyugvás, a testi és lelki feltöltődés érdekében látogattak el ide. Adáról autóbusszal például 90-en zarándokoltak a kegyhelyhez.

Kovács Mária és Solymosi Piroska, Ada:
„ Megnyugvást ad. Mikor hazamész olyan nyugodt vagy. Valami lelki.
- Ilyenkor mindig gondolunk a saját halottainkra, és itt imádkozunk értük, gyertyát gyújtunk, és ez mindig egy nagyon szép gondolat meg emlékezés.”

A kishegyesi Janó Katalin második éve látogatja a doroszlói Szentkutat.

„Nagyon szép hely. A szentmise nagyon szép. Mindenkinek ajánlom, aki még nem volt itt, hogy jöjjön és látogasson el, mert tényleg az ember feltöltődik, és jó eső érzés itt lenni.”

Évszázadok bizonyítják, hogy van valami ezen a helyen, ami békét, nyugalmat ad – mondta az eseményen Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

„Zűrzavaros, háborús világunkban, ha valahol biztonságot, megnyugvást találunk, akkor az nagyon fontos hely. A doroszlói Szentkút egy ilyen szenthely, ahol az ember megtalálja azt a békét, azt a nyugalmat, amelyből utána egész éven át építkezhet.”

Az ünnepi püspöki nagymisén egyebek mellett jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is.

„Azt látjuk, hogy meg is újult a környezete a szentkútnak, lehetőséget teremt arra, hogy emberhez méltóbb módon lehessen itt tartózkodni, és reményeim szerint arra is lehetőséget nyújtanak ezek az épületek, hogy egész évben működjön ez a kegyhely.”

Hölvényi György, a magyarországi Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, EP-képviselő először járt a doroszlói Szentkútnál.

„Doroszlóról hallottam. Hallottam magáról a Szentkútról, mint búcsújáró helyről, de egész más itt lenni. Nagyon örülök, hogy eljöhettem, és igazából tényleg ez az együttlét, ez volt itt, ami azt hiszem, hogy nagyon fontos volt.”

Az ünnepi szentmise és körmenet mellett kirakodóvásárt is szerveztek a Doroszlóra látogatóknak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír