Ugrás a tartalomra

Betyárnapot tartottak Ludason

Betyárnapot tartottak Ludason

 Fogathajtás, lovasverseny és ügyességi játékok - ezek a programok várták a résztvevőket és a látogatókat a ludasi vásárterén megtartott Ludasi Betyárnapon.

Szórakoztató lovasbemutatóval kezdődött a Ludasi Betyárnapok elnevezésű rendezvény, amelyet tizedik alkalommal tartottak meg a ludasi vásártéren. A bemutató után a gyerekeké volt a főszerep. A legkisebbek számára pónilovakkal is készültek a rendezvény szervezői. A szervezők ügyességi játékokkal kedveskedtek a gyerekeknek.

A 9 éves Regina Krčalić nagyon élvezte a játékokat. A taktikáját is elárulta nekünk. „Zsákban ugrálni, az volt a feladatunk és én ugráltam, ugráltam kis lépéseket gyorsabban.”

A lovas bemutatók és az ügyességi játékok mellett bográcsfőző versenyt is tartottak. Három étellel lehetett benevezni: sertéspörkölt, birkapörkölt és marhapörkölt. Aladics Tibor, elnök, Ludas HK: „50 főző van jelen, ők versenyeznek. Ezek azok az emberek, akik már, mondjam így, hagyományosan itt vannak nálunk. Szinte majdnem mindenki tudja a saját helyét is, de mindig érkeznek újak is. Próbáltuk reklámozni amennyire csak lehetett a rendezvényt. Az idén megint csak sikeres, úgy érzem. Ha körülnézek, akkor rengeteg embert látok.”

Az eseményre dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő testület elnöke is kilátogatott. „Ludason a fokhagymafesztivál és a betyár-, illetve lovasnapok azok a rendezvények, amelyeknek köszönhetően ezekben az időszakokban Ludas Szabadka város és a környék központja. Láttuk, hogy Szenttamásról, Adáról is érkeztek főzőcsapatok, Magyarkanizsa községből is rengetegen vannak is a vásártéren. Gasztronómiai és idegenforgalmi szempontból ez egy kiemelt fontosságú rendezvény és a ludasiak elérték azt, hogy ezekben a napokban ők Szabadka város központja.”

A rengeteg színes program mellett kirakodóvárt is rendeztek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír