Ugrás a tartalomra

Befejezik a felújításokat Csóka községben

Az összes megkezdett felújítási munkálatot befejezik, a rendkívüli járványügyi helyzettől függetlenül Csóka községben.

Emellett a közelmúltban közel kétezer csomaggal segítették a bánáti település és a községhez tartozó hét falu kisnyugdíjasainak mindennapjait.

Igazi közösségi összefogással osztották szét a helyi kisnyugdíjasokat segítő csomagokat Csóka községben. Mintegy 40 önkéntes segítségével juttatták el ezeket a lakosokhoz, amelyek kiszállításában magánszemélyek mellett helybeli vállalatok is segédkeztek.

Zombori Csaba, alpolgármester, Csóka: „Csóka község területén mintegy 2080 kisnyugdíjas található, tehát ezeknek 30 ezer dinárnál kisebb a nyugdíjuk. Nekik osztottunk ki segélycsomagokat, 2500 dinár értékben. Ezt az akciót már befejeztük 15-én, most még azoknak a jelentkezését várjuk, akik valamilyen okból nem tudták felvenni a csomagokat, azok nyugodtan jelentkezzenek az önkormányzatban, hogy nem kapták meg a segélycsomagokat.”

Csóka a fejletlenebb községek közé tartozik az országban, ezért számos felújítási projektbe kezdtek már a múlt év végén és 2020 elején. Ezek munkálatai azonban nem maradtak abba a rendkívüli helyzet bevezetésével. Sőt, többet be is fejeznek a közeljövőben – emelte ki Kormányos László, tartományi parlamenti képviselő: „A templom kerítés felújítása már szinte be is fejeződött, gondolok itt a vízvezeték-hálózat felújítására, az is szintén a vége felé jár, és egy három héttel ezelőtt elindult a Jovan Popović Általános Iskolának a teljeskörű felújítása, amit állami pénzből finanszíroznak. Padén pedig a Vasutas utcának a felújítása is folyamatban van. Tehát ez négy nagyon fontos projekt, amelynek szép ütemben halad a megvalósítása.”

A tartományi képviselő ugyanakkor kiemelte, hogy a rendkívüli helyzetre vonatkozó kormányrendelet alapján, annak változásáig nincs lehetőségük újabb szerződések aláírására, így újabb felújítási programok megkezdésére. Azonban a helyzet enyhülésével ebben is változás várható majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír