Ugrás a tartalomra

Az utazók örülnek, hogy már fűtött helyen várhatják a buszokat Magyarkanizsán

Az utazók örülnek, hogy már fűtött helyen várhatják a buszokat Magyarkanizsán

 Elsősorban a diákok és a más településen dolgozók használják az állomást,

Január 8-án próbaüzemmel, majd egy héttel később, január 15-én megkezdte működését a magyarkanizsai autóbusz-állomás az IDEA áruház mellett. Az épület üzemeltetője a Lešo-trans vállalat. A Közügyek stábja annak járt utána, hogy hogyan működik jelenleg a buszállomás, milyen változások történtek a településen az állomás megnyitása óta és arra is választ kerestünk, hogy hol tájékozódhatnak az utazók az aktuális autóbusz járatokról.

Az utazók örülnek, hogy beltéren, fűtött helyen várhatják a buszokat. Elsősorban a diákok és a más településen dolgozók használják az állomást, hiszen például a Szabadkára és Újvidékre tartó és onnan érkező járatok is itt állnak meg.

A lakosok az épületben válthatnak díjmentesen jegyet az autóbuszokra, mosdó használatára is lehetőség van. Nem mellesleg fűtött helyen, kényelmesen várhatják a járatokat.

A buszállomás működésének több előfeltétele is volt. Új villanyrendőrt is helyeztek ki a közelben lévő kereszteződésnél, ami lehetővé teszi a biztonságos és szabályos közlekedést az állomás felé.

A korábban használt, úgynevezett szabadkai buszmegállót lezárták, de továbbra is vannak olyan autóbusz társaságok, akik nem veszik figyelembe a községben érvényben lévő szabályokat, és nem mennek le a kijelölt buszállomásra. Az önkormányzat jelenleg is azon dolgozik, hogy ezt rendezzék. Az autóbuszok indulási és érkezési idejéről a www.polazak.rs oldalon érdemes tájékozódni, de a helyi buszállomáson is fel vannak tüntetve a járatok.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír