Ugrás a tartalomra

Átadták a Pro Urbe díjakat Topolyán

Átadták a Pro Urbe díjakat Topolyán

 Ma ünnepelték Topolya Község napját. A járványügyi helyzetre való tekintettel egy hónap csúszással tartották meg az eseményt.

A koronavírus miatt idén a többnapos rendezvénysorozat elmaradt. Topolya község képviselő-testületének mai díszülésén a Pro Urbe díjak átadásával ünnepeltek.

Topolya Község Képviselő Testületének ünnepi ülése a topolyai színházteremben a szerb és a magyar himnusszal kezdődött. A városnapi díszülésen Saša Srdić, a községi képviselő testület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Szatmári Adrián Topolya polgármestere ünnepi beszédében összegezte az elmúlt időszak eredményeit.

A díszülés legünnepélyesebb részében átadták a község legrangosabb elismeréseit. A Pro Urbe díjakat Szatmári Adrián Topolya polgármestere és Saša Srdić, a Községi Képviselő Testület elnöke adta át. Helytörténeti és közösségi értékmegőrző munkájáért idén Papp László bácskossuthfalvi helytörténész munkásságát is díjazták. Papp László, helytörténész, Bácskossuthfalva: „Az első hír hallatán, hogy én ilyen díjban fogok részesülni meglepődtem. Az jutott eszembe, hogy elmúltak az évek és hogy ez talán egy pont a megkezdett munkámnak, holott én mindig azt szeretném és most is úgy gondolom, hogy mert most átéltem a díjátadást, hogy nem pont, hanem vessző, hogy tovább is folytathatom.”

Liszka Péter veterán testépítő a sport terén kifejtett tevékenységét is Pro Urbe díjjal jutalmazták. Ínszakadása ellenére idén is nemzetközi versenyekre készül. „Majdnem hasonlóképpen, mint amikor megnyertem a világbajnokságot, tehát ez is egy nagy élmény számomra, egy nagy eredmény amit nemcsak egy évben, hanem hosszú évek során tudtam elérni, a díjat egyesek ajánlására. Nagy öröm tölti el lelkemet most.”

Nehéz évet tudhat maga mögött Topolya önkormányzata, ami tele volt kihívásokkal, mondta Szatmári Adrián polgármester. Az önkormányzatnak minden esetben az a feladata, hogy biztonságot teremtsen a polgárai számára - fogalmazott a politikus. „Én úgy gondolom, hogy Topolya Községének Önkormányzata ebben sikeres volt és sikeresen tudtuk venni ezt az akadályt. Sikeresen meg tudtuk valósítani azokat a projekteket is, amelyeket elkezdtünk, azonban nem dőlhetünk hátra, mert további terveink vannak és továbbra is olyan intenzitással és lendülettel szeretnénk dolgozni, ahogy tettük ezt az elmúlt időszakban. Azért vagyunk egy sikeres község, mert egységesek vagyunk és mert a községet olyan egyének és szervezetek alkotják, mint amilyeneket ma is kitüntetésben részesíthettünk.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen