Ugrás a tartalomra

60 éves fennállását ünnepli a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV

60 éves fennállását ünnepli a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV

 A születésnap alkalmából a szabadkai Városházán ünnepi műsor keretében idézték fel az elmúlt időszak eredményeit. A cég büszke a múltjára, de még jobb jövőben reménykedik – hangzott el az eseményen.
 

A szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat 1962. március 12-én alakult meg, elsősorban a lakosság szervezett ivóvíz biztosításának érdekében. Ezt követően rohamos fejlődésnek indult a vízellátás.

Sugár György, a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatója: „Mi büszkék vagyunk erre a munkára, amit csinálunk, illetve arra a múltra, amit magunk mögött tudhatunk. Remélem, hogy a jövő még jobb lesz, mert voltak elmaradások a múltban, mint ahogy a prezentáción láttuk is. Nincs teljesen kiépítve. Jelenleg, amit bezártunk kört az Szabadka és Palics vízellátása, ami 100 százalékban le van fedve, kezelt, jó minőségű ivóvízzel. Van egy jól működő szennyvíztisztító telepünk, de a többi településen nagyok a hiányosságok. Ezeket próbáljuk majd pótolni.”
 

Először kiépült az egyes számú, majd a kettes vízgyár is, ezt követően pedig az ország egyik legmodernebb szennyvíztisztítója. Ezen kívül megvalósult az Ecolacus projekt is, amely a Palicsi és a Ludasi tavak élővilágának megvédésére irányult. A Tiszta Szerbia projekt keretében egy 110 kilométer hosszú szennyvízhálózat kiépítése kezdődik meg hamarosan Szabadkán, Palicson, Csantavéren és Bajmokon – emelte ki dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke.

„Hatalmasak továbbra is a lemaradások a vízhálózat, illetve a szennyvízhálózat terén is. Joggal várják el a polgárok, hogy ez gyorsabban javuljon. Mi mindent megteszünk ennek érdekében. Hatalmas hitel terhek sújtják a vízműveket, ennek ellenére bővül a hálózat folyamatosan.”
 

Nehézségek voltak, vannak és lesznek is, de ezek leküzdéséhez közös erőfeszítésre van szükség – hangsúlyozta Stevan Bakić.

„Nagy kihívások előtt állunk, nehéz idők jönnek, nehéz feladatok várnak önökre és a város önökkel együtt megy keresztül ezeken. Sokkal többet kell dolgoznunk, sokkal elkötelezettebbnek kell lennünk, mert ezeknek a problémáknak a megoldásáért önök, alkalmazottak lesznek felelősek.”
 

Jelenleg is folyamatban van az ivóvízhálózat bővítése. Elsősorban Hajdújárás, Nosza, Királyhalom és Ludas esetében készül a tervdokumentáció.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto