Ugrás a tartalomra

5200 csomagot osztottak szét Topolya községben

Két és félezer dinár értékű, élelmiszereket és háztartási cikkeket tartalmazó csomagot kaptak Topolya község kisnyugdíjasai.

A segélyt a 30 ezer dinártól alacsonyabb havi járandósággal rendelkező szép korúaknak kézbesítették az önkéntesek. Az erre szánt pénzt a községi költségvetésből biztosították.

Mintegy 5200 csomagot osztottak szét a Vajdasági Magyar Szövetség által vezetett topolyai önkormányzat és a helyi közösség szervezésében, a község 23 településének kisnyugdíjasai között.

Topolyán 2130 csomagot kézbesítettek a település kisnyugdíjasainak, többek között a Kocsis házaspárnak. Éva és Antal szerint ilyenkor minden segély jól jön.

„Nekünk mind a három gyerek külföldön van, külföldön élnek. Ha nem lett volna ez megszervezve, nem tudom mi történt volna. Tehát csak elismeréssel szólhatok arról, amit készítettek nekünk, és a többieknek.”

Topolyán a helyi közösség tanácstagjai koordinálták a segélyosztást. Az elmúlt két hétben több civil szervezet és aktivista dolgozott a csomagoláson és az osztáson.

Mánity Zsolt, topolyai alelnök, VMSZ:

„A helyi közösség alkalmazottai, a VMSZ ifjúsági szervezetének tagjai, a topolyai tűzoltóság önkéntes tagjai, valamint a Vöröskereszt topolyai helyi szervezetének tagjai segítségével tudtuk szét hordani ezeket a csomagokat.”

Emellett a topolyai Művelődési Ház dolgozói is sokat segítettek.

A csomagokhoz összeállításához szükséges pénzt a községi költségvetésből teremtették elő.

Tomik Nimród, mezőgazdasággal megbízott tanácstag, Topolya (VMSZ):

Úgy válogattuk össze a dolgokat, hogy minden olyan legyen benne, ami szükséges, tehát gondolok itt tartós élelmiszerekre, kézfertőtlenítő szerekre, mosóporra, tehát minden olyan dologra, ami szükséges, konzervekre.”

Toalettpapír, szappan, száraztészta, keksz és sok egyéb is gazdagította a topolyai segélycsomagokat.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen