Ugrás a tartalomra

2,9 milliót kapott egy ismeretlen magyar művelődési egyesület az újvidéki költségvetésből

Újvidék - 2,9 millió dináros támogatást kapott az újvidéki költségvetésből a tavaly novemberben bejegyzett székvárosi Zrak (Levegő) Magyar Művelődési Egyesület, míg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központnak mindössze 300 ezer dinárt ítéltek oda hat nagyszabású programjának résztámogatására.

Kulturális és művészeti projektumok résztámogatására az idén Újvidék városa összesen 127 millió dinárt ítélt oda 108 projektumhordozónak. A legtöbb pénzt az Exit Fesztivál kapta, 20 millió dinárt, őt követi a Tamburica fest 17,6 millióval, a NOMUS 13,5 millióval és a Zmaj gyermekfesztivál 10,49 millió dinárral.

Igazi meglepetést egy bizonyos Zrak nevű, önmagát magyarként meghatározó művelődési egyesület okozta, amely messze a legtöbb pénzt kapta a magyar szervezetek közül a székvárosi büdzséből. A város honlapján közzétett határozatból mindössze annyi tudható, hogy Fiatalok a kultúráért című projektuma nyerte el a projektbizottság tetszését, amelyet 2,9 millió dináros résztámogatásra taksáltak. Információink szerint a nyilvánosság előtt ismeretlennek számító szervezetet Paracki Teodóra jegyeztette be tavaly novemberben.

Ezzel szemben a gazdag múltra visszatekintő újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ hat programja összesen 300 ezer dináros résztámogatást kapott a várostól. A szintén a forradalom költőjének nevét viselő kátyi művelődési egyesület 150 ezer dináros, míg a pirosi Fehér Ferenc M. M. E. 250 ezer dináros támogatáshoz jutott.

Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP