Ugrás a tartalomra

150 millió dinár erdősítésre Vajdaság területén

150 millió dinár erdősítésre Vajdaság területén

 23 szerződést írtak ma alá a vissza nem térítendő pénzügyi támogatásról, amit az erdei utak karbantartására, fásításra és facsemeték nevelésére lehet fordítani.

150 millió dinárral támogatja az erdősítést a tartományi kormány Vajdaság területén. A tartományi erdőgazdálkodási titkárság évente 28 hasonló jellegű pályázatot valósít meg. Živan Petrović, Fehértemplom: „A faneveldénk már évekre visszamenőleg kap ilyen támogatást a tartományi titkárságtól, és sokat jelent, főleg ez a traktor, amit kaptunk. Van a faiskolánkban egy 40 éves traktorunk, így ez az új traktor, amit majd veszünk, nagy jelentőségű lesz.”

Három területen lehetett pályázni: az erdei utak karbantartására, talajjavítására, valamint a facsemete nevelés korszerűsítésére. Bojan Tubić, önálló szakmunkatárs, Vajdaság Erdei Közvállalat: „Külön kiemelnék a facsemeték nevelésére szánt összegeket, mivel ez minden más, későbbi munka alapja az erdészetben, a nem benőtt területek erdősítésére, a rendszeres megújításra, és ezek az eszközök sokat fognak jelenteni.”

Augusztus 30-ig tart az új erdők telepítésére vonatkozó pályázat, amelyre 50 millió dinár van előlátva. Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Mindenféleképpen úgy gondoljuk, hogy ez az intézkedés is, az összes többi szerbiai intézkedés mellett is eredményes tud lenni, és hozzá tud járulni ahhoz, hogy az a pár százalékos erdős terület Vajdaságban egy hosszabb távon növekedésnek induljon.”
 

A 23 pályázó között volt két közvállalat, valamint helyi önkormányzatok és faiskolák is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen