Ugrás a tartalomra

Jogászösztöndíj Vajdaságban - százezer forint havonta

Jogászösztöndíj Vajdaságban - százezer forint havonta

 A Közügyekben Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke beszélt arról, hogy miért érdemes a jogászösztöndíjra jelentkezni és hogy magyar anyanyelvű jogászként milyen lehetőségek vannak a boldogulásra Vajdaságban.

Június végéig pályázhatnak a Magyar Nemzeti Tanács tanulmányi ösztöndíjára az első évre felvételt nyert vajdasági magyar jogászhallgatók. Az ösztöndíj havonta 100 ezer forint dinár ellenértéke 10 hónapon keresztül, aki tehát négy éven át megkapja, összesen 4 millió forint értékű támogatáshoz jut, és emellett más ösztöndíjakra is pályázhat.

A zentagunarasi Bata Kornél másodéves hallgatója a újvidéki Igazságszolgáltatási és Gazdasági Jogi Kar szabadkai kihelyezett tagozatán. Mint mondja, a jogászösztöndíj nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül a jogi egyetemet választotta. A támogatásnak köszönve az anyagiakon nem kell aggódnia a tanulmányai során.  A vizsgákra készül a kúlai Balla Marianna, aki újvidéki Igazságszolgáltatási és Gazdasági Jogi Kar tanulója. Elmondta, hogy számos lehetőséget nyújt ez a hivatás, az ösztöndíjnak köszönve pedig maximálisan a tanulásra lehet koncentrálni.

A jogászösztöndíjat az elmúlt két évben 32 elsőéves hallgató kérte, akik közül 28-an jelenleg is folytatják a tanulmányaikat. Az MNT jogászösztöndíját azok a gólyák kérhetik, akik első alkalommal iratkoznak be Szerbiában az öt akkreditált jogi kar valamelyikére, mostanáig magyarul tanultak és az egyetem befejezése után szülőföldjükön maradnak. Pályázni június 30-án 14 óráig lehet. Minden további részlet a Magyar Nemzeti Tanács honlapján érhető el.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen