Ugrás a tartalomra

Zenta: Ünnepi díszülés és rangos kitüntetések

Zenta város ünnepe, valamint a Zentai Csata 316. évfordulója alkalmából ma délelőtt ünnepi díszülést tartott Zenta Község képviselő-testülete. Az ülésen több rangos kitüntetést is kiosztottak.

Azokat a polgárokat díjazták, akik munkájukkal hozzájárultak Zenta község népszerűsítéséhez és fejlődéséhez.

A díszülést Ceglédi Rudolf, Zenta polgármesterének ünnepi beszéde nyitotta meg. „Ma, mint minden évben városunkat, múltját, jelenét és jövőjét, és nem utolsó sorban az itt élő emberek közösségét ünnepeljük. Elődeink példáját követve, mindnyájan igyekszünk a magunk lehetőségei szerint tenni a községünkért, mert hisszük, hogy csak így fejlődhet és gazdagodhat.”

A polgármester köszöntőjét követően Širková Anikó, a községi képviselő-testület elnöke alkalmi beszédében azokat méltatta, akik munkájukkal és tevékenységükkel hozzájárultak ahhoz, hogy egy békés és szerethető kisvárosban éljék mindennapjaikat a zentaiak.

„Együtt ünneplünk mindannyian, akik itt vagyunk, mindannyian, akik számára fontos ez a csendes és nyugodt Tisza-parti kisváros, amely mindannyiunk szívében kitüntetett helyet foglal el.”

Idén Pro Urbe díjjal tüntették ki Muhi Béla fizikust és tanárt, valamint Gergely József biológust, újságírót illetve fotóriportert. Muhi Béla: „Ez az elismerés egy nagy kitüntetés a számomra, hiszen zentai vagyok, innen indultam valamikor, sőt vissza is járok gyakran ide Zentára.

Úgyhogy énekem az az érzésem, hogy ezzel az elismeréssel kifejezte a város azt, hogy odafigyel, amit csinálok, és értékeli azt, amit teszek.”Gergely József: „A Pro Urbe díj számomra nagyon nagy elismerés. Hát úgy gondolom, hogy aki azt csinálja 30 éven keresztül, amit szeret, és azzal foglalkozik, amiben elhivatott, szerintem az idők folyamán eredményeket is tud felmutatni.”

Az ülésen kiosztották Zenta község díszpolgári címét is. E rangos kitüntetést Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere vehette át. „Nagy meghatódottsággal vettem át ezt az elismerést. Ez elismerése annak a közel harminc éves munkának ami Zentát és engem összeköt.”

Az ünnepi ülésen fellépett a Stevan Sremac Szülőföld Alapítvány női kórusa, valamint a tiszaföldvári férfi kórus is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír