Ugrás a tartalomra

Szakterületem az egész község lesz

Beszélgetés ifj. Juhász Bálinttal a VMSZ kishegyesi tartományi egyéni jelöltjével

A kishegyesi községben a legtöbb szavazatot a tartományi egyéni választás során ifj. Juhász Bálint, a VMSZ jelöltje kapta, 24,4 százalékot. A második fordulóban a Demokrata Párt jelöltje lesz az ellenfele. A választások első fordulójának értékeléséről, a várható feladatokról és esélyekről beszélgettünk.

Hogyan értékeli az első forduló eredményeit?

– Örülök, hogy sikerült megnyernem az első fordulót, s szeretném is kihasználni az alkalmat, hogy megköszönjem mindazok bizalmát, akik rám adták szavazatukat.
Kishegyesen a 10 választókerületből nyolcban lettem első, Bácsfeketehegyen pedig a magyar többségű kerületekben (öt választókerületben) szintén én győztem. A második fordulóban mindketten nulláról indulunk, és fontosnak tartom felhívni szavazóim figyelmét arra, hogy a május 20-i választáson is szavazzanak rám. A választásokig szeretnék még több embert személyesen is megszólítani, a bizonytalanokat és azokat is, akik másokra szavaztak az első fordulóban, hogy nekem szavazzanak bizalmat. Remélem, meg tudom győzni őket, hogy tisztességes kampányt folytattam, és arról is, hogy az elmúlt négy évben kézzelfogható eredményeket tudtam felmutatni. Sok megmozdulásról, akcióról, projektjeinkről napilapunk is tudósított. Remélem, a választók ezt értékelni tudják. És értékelik azt is, hogy négy éven át folyamatosan dolgoztam, míg ellenfelem csak az elmúlt pár hónapban kezdett tevékenykedni, amikor már beléptünk a kampány időszakába.

Mely területre összpontosítana leginkább, amennyiben megválasztják képviselőnek?

– Korábban is szóltam már arról, hogy egyéni képviselőként szakterületemnek az egész községet, annak fejlődését és fejlesztését tekintem, és ezen szeretnék dolgozni négy éven át folyamatosan. Nem tehetem meg, hogy szakterületet válasszak, a gondokról napi szinten kell értesülni és kapcsolatot tartani az intézményekkel, civil szervezetekkel és az önkormányzattal. Szeretném megjegyezni, hogy demokrata ellenfelem tagja volt a községi képviselő-testületnek is, de évekig nem vett részt az üléseken, magyarán nem teljesítette feladatát, képviselet nélkül hagyta azokat, akik rá szavaztak. Segítsége nélkül kellett sokszor magamnak vagy a VMSZ valamelyik tisztségviselőjének lobbiznia azért, hogy a munkahelyeket jelentő beruházások mielőbb beinduljanak, és sikerült is az ipari parkban megteremteni a feltételeket az újabb beruházásokra, és a Júlia-malmot a közeljövőben két újabb beruházás követi. Fiatal, pártállástól független csapatunk pályázott a tartományi titkárságoknál, a minisztériumoknál még az EU-ban is. Ezt szeretném folytatni figyelembe véve az egész község fejlesztését.

A tartományi hatáskörök elegendőek-e a vállalt feladatok elvégzésére?

– Nagyon egyetértek pártomnak azzal az álláspontjával, hogy a tartomány a jogok és feladatkörök átruházásával megkapja az önálló pénzforrások előteremtésének lehetőségét is. Érdekeltek vagyunk ezenkívül a hatáskörök kiterjesztésében is, mert nyilvánvaló, hogy a vajdasági községek számára fontos a tartomány. Ez összhangban van a decentralizációval és az idevágó európai elvekkel is. Az elmúlt hat hétben tisztességes kampányt folytattunk, amit negatívumként említettem ellenfelemmel szemben is, azok bizonyítható tények, a sárdobálásban nem vagyok érdekelt, és a jövőben sem leszek az. Vannak eredményeim, és ezeket mindenki ellenőrizheti.

Magyar Szó

Többi hír