Ugrás a tartalomra

Pásztor: kész vagyok folytatni a munkát

Pásztor: kész vagyok folytatni a munkát

 Továbbra is vállalná a VMSZ elnöki tisztségét - mondta el Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában. Mint ismeretes, a párt májusban tisztújító közgyűlést tart, amelyen elnököt is választanak.

16 éve tölti be a Vajdasági Magyar Szövetség elnöki posztját Pásztor István. A VMSZ vezetője pedig elfogadja a pártelnöki jelölést a következő 4 évre is – ezt mondta a politikus az SZMR vendégeként. Úgy véli, a párt vele az élen erősebb maradhat, mint nélküle.

„Azt mondtam, hogy a jelölőszervezetek gondolják végig, hogy kit szeretnének pártelnöknek. Én 16 éve vagyok a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Azt gondolom, ez egy olyan kegy, egy olyan kitüntetés, aminél többet politikával foglalkozó vajdasági magyar nem kívánhat. Ha úgy döntenek, hogy én kapok bizalmat, én kész vagyok folytatni a munkát. Azt gondolom, hogy velem a Vajdasági Magyar Szövetség erősebb tud maradni, mint nélkülem.”

A választásokról is szó volt a reggeli rádióműsorban. Pásztor István arra számít, hogy rendes időben tartják majd meg a helyi közösségi választásokat, arra viszont még nem tud válaszolni, hogy a Szerb Haladó Párttal közös listán indul-e a VMSZ. A lehetséges előrehozott országos választásokkal kapcsolatosan azt mondta, ez Szerbiában a hatalomgyakorlás eszköze. Ő egyébként arra számít, hogy normális időben lesznek a választások, mert ha például novemberre írnák ki őket, destabilizálódna az ország, gond lenne a költségvetés elfogadásával.

„Szerbiában az elmúlt 30 évben az a gyakorlat alakult ki, ami normális országokban kivétel. Ugyanis normális országokban a mandátumok négy évig tartanak, és csak kivételes esetekben kerül sor a mandátum rövidítésére. Nálunk az a gyakorlat alakult ki, hogy az előrehozott választások sora a szabály.”

A vasútfejlesztés kapcsán a VMSZ elnöke elmondta, a Belgrád-Budapest vasútvonal részeként Topolya környékétől a szerb-magyar országhatárig folynak a munkálatok a következő másfél évben. A beruházás 2024 végéig befejeződik. Szabadka belvárosában júniustól lehet számítani nagyobb munkálatokra, a Pátria Hotelnél lévő vasúti felüljáró környékét teljesen lezárják majd. A minisztérium a jelek szerint nyitott arra, hogy figyelembe vegye a helyi érdekeket is. Például a szabadkai útlezárások várhatóan szakaszosak lesznek, vagyis nem egy időben történnek majd, elkerülve ezzel a közlekedés ellehetetlenülését.


150 évvel ezelőtt volt Szabadkán utoljára ekkora vasútfejlesztési beruházás. Ezt a másfél évet, ahogy mondani szokták, ríva is kibírjuk – emelte ki a VMSZ elnöke.

Pásztor István hozzátette, a munkálatok nem csak a vasútfejlesztést érintik majd, ugyanis a távfűtési fővezetéknek is a földbe kell kerülnie legkésőbb októberig, hogy a következő fűtési idény is problémamentes legyen. Egyébként komoly útfejlesztés is lesz a városban, ugyanis összekötik a Palicsi utat a Halasi úttal, amivel tehermentesítik a városközpontot a forgalom alól.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír