Ugrás a tartalomra

Pásztor István: éljünk a szavazati jogunkkal, szavazzunk nemmel

A vajdasági magyarok éljenek szavazati jogukkal és a magyarországi kvótareferendumon szavazzanak nemmel – erre buzdított Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A VMSZ elnöke a Pannon Televízió stúdiójából elmondta, a párt eddig több, mint 30 lakossági fórumot szervezett az októberi népszavazással kapcsolatban. Hangsúlyozta, a vajdasági magyarság megmaradása érdekében is fontos, hogy Magyarország erős állam legyen. Hozzátette azt is, hogy a VMSZ kvótareferendum kapcsán szervezett kampánya nem ütközik politikai falakba és nem ellentétes a szerb kormány álláspontjával sem.

Az azért nem működik, hogy valaki számtalan vendéget hív magához és amikor úgy gondolja, hogy túl sokan vannak, akkor a vendégek egy csoportját átküldi a szomszédba, hogy a szomszéd etesse és itassa őket – mondta Pásztor István a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A VMSZ elnöke szerint ez a terv az egész magyar nemzet számára veszélyeket jelent. “A vajdasági magyar közösségnek elemi érdeke az, hogy a magyar nemzet egy tekintélyes és erős nemzet legyen, hogy Magyarország egy erős és tekintélyes ország legyen. Azt gondoljuk, hogy a kötelező kvótának a bevezetése és ennek az esetleges alkalmazása nagy veszélyeket jelent, mind a nemzet, mind pedig Magyarország ereje és jövőbeni pozicionáltsága szempontjából.”

Pásztor arról is beszélt, hogy a VMSZ kvótareferendum kapcsán szervezett kampánya nem ütközik politikai falakba és nem ellentétes a szerb kormány álláspontjával sem. “Ez nem csak magyarországi, vagy nem csak magyar kérdés. Legalább annyira fontos kérdés itt Szerbiában is. Szerbia számára az volna nagyon fontos, és a mi számunkra is az volna nagyon fontos, hogy Szerbia semmiképpen se váljon parkolópályájává azoknak a migránsoknak, akik nem tudnak továbbjutni. Úgyhogy az, amit mi képviselünk, semmifélképpen nincs konfliktusban a szerb belpolitikával, a szerb kormányzat álláspontjaival, sőt azt gondolom, hogy erősítik azt.”

A VMSZ elnöke szerint a vajdasági magyarságot nem kell győzködni, hogy éljenek a szavazati jogukkal és, hogy miként voksoljanak, mivel az elmúlt másfél évben a saját bőrükön érezték azt, hogy mit is jelent a migráció.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán