Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Csakis az átoltottsággal lehet visszaszorítani a vírus terjedését

Pásztor István: Csakis az átoltottsággal lehet visszaszorítani a vírus terjedését

 A koronavírus elleni harcról és fontos vajdasági fejlesztésekről is beszélt a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában Pásztor István.

A VMSZ elnöke elmondta, hogy az a cél, hogy minél több ember felvegye a védőoltást, mert csak így térhet vissza az életünk a megszokott mederbe. A Szeged-Szabadka vasútvonal modernizálásáról is beszélt. Azt mondta, hogy jövő év júliusában fejeződhet be a szakasz kiépítése.

Minden eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy minél több ember vegye fel a védőoltást, ugyanis csakis az átoltottsággal lehet visszaszorítani a vírus terjedését - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István. A VMSZ elnöke elmondta, hogy rengetegen kérték meggyőződésből a védőoltást, olyan is van, aki semmilyen körülmények között nem venné fel, ám ez a plusz 3000 dinár állami támogatás sokakat ösztönözhet arra, hogy mégis oltassák be magukat - tette hozzá a politikus. Pásztor István arról is beszélt, hogy amennyiben az emberek felveszik a vakcinát, normalizálódhat az élet: „Hosszú idő után most ülünk a stúdióban úgy először, hogy azt mondták, amikor én ide én bejöttem, hogy levehetjük a maszkot, mivel mind a ketten, azaz hárman beoltottuk magunkat. Azt gondolom, hogy ez egy jó jele annak, hogy milyen irányba haladunk. Nagy valószínűséggel jó irányba haladunk. A számok is ezt mutatják. Azt remélem, azt reméljük mindannyian, abban bízunk, hogy az elkövetkező egy-két hónapban visszakerülünk oda, amit normális életként éltünk meg az életünk eddigi szakaszában.”

Pásztor István a jövőre esedékes voksolásról is beszélt. Azt mondta, hogy a politikai pártok képviselői, a kormányoldal és az ellenzék európai közvetítőkkel tárgyal a választás feltételrendszeréről. A VMSZ elnöke szerint ezeknek a megbeszéléseknek a voksolás előtt hat hónappal kellene befejeződnie, hogy azután már mindenki - ahogy fogalmazott - ráfordulhasson a választásra: „Jövő március, áprilisra várhatók ezek a választások. Egészen biztos, hogy lesz köztársasági elnöki választás, a belgrádi közgyűlés megválasztása. Illetve, ami első pillanattól lebeg a levegőben, az az előrehozott parlamenti választás. Ezen túlmenően elméletileg lehetséges egy tartományi és önkormányzati voksolás, de ezt nem igazán emlegeti senki, és nem is látok erre különösebben fontos indokot.”

Pásztor István számos fejlesztésről is beszélt. A Szabadka-Szeged vasútvonal ügyéről elmondta, hogy amint befejeződnek a tárgyalások és sikerül megállapodni a szerbiai szakasz kivitelezőjével, akár másfél hónapon belül elindulhat a modernizálás. Erről a két ország gazdasági vegyesbizottsága is tárgyal majd június 3-án és 4-én. A tervek szerint a Szabadka-Szeged közötti vasúti szakasz munkálatai jövő júliusig befejeződhetnek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír