Ugrás a tartalomra

„Kiszámítható mezőgazdaság, állandó támogatás”

Vajdasági, helyi piacokon kampányoltak ma a Vajdasági Magyar Szövetség politikusai. A VMSZ prioriásként kezeli a mezőgazdaságot és az élelmiszertermelés fejlesztését. A délvidéki magyarok nagy része a mezőgazdaságban keresi meg a kenyerét.

Ezért tartja fontosnak a párt, hogy az ő helyzetükön javítson. Kiemelt része a VMSZ választási programjának a térség és gazdaságfejlesztés. Szerbiában március 16-án tartanak parlamenti választást.

Bunford Tivadar, a párt szabadkai elnöke elmondta: „Ahhoz, hogy a VMSZ döntően befolyásolni tudja a mezőgazdaság helyzetét, a pártnak erős érdekképviselete kell, hogy legyen Belgrádban.” A VMSZ kiáll az mellett, hogy kiszámítható legyen a mezőgazdasági termelőknek és az élelmiszertermelőknek a munkája.

Hogy állandó támogatás legyen. Ne évente legyen ez a huzavona, hanem a mezőgazdasági támogatások törvénybe legyenek iktatva és az ne egy-egy mezőgazdasági minisztertől függjön, mivel látjuk, hogy az elmúlt néhány esztendőben féltucat mezőgazdasági miniszter váltotta egymást.”

Magyarkanizsán is szerveztek promóciót. Berec Sándor, a VMSZ magyarkanizsai elnöke: „Készültünk itt több száz szórólappal. Célunk, hogy ezt a mai napon szétosszuk és megszólítsunk minél több embert.”

A kistermelőket kellene nagyobb mértékben támogatni – mondja a szabadkai polgármester. Maglai Jenő: „Támogatni kell, hogy egyfajta feldolgozóipar, illetve felvásárlóipar épüljön ki, mert az a gond igazából, hogy a termelőknek a legnehezebb értékesíteni a termékeiket.

És akkor, amikor értékesítik is, akkor általában ki vannak téve a nagykereskedők kénye-kedvének, általában alacsony áron tudják eladni a termékeiket. Ezeken a dolgokon kellene az államnak változtatni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt