Ugrás a tartalomra

Két nap alatt 10 ezer aláírás

A VMSZ-nek két nap alatt sikerült összegyűjtenie az elnökjelöléshez szükséges aláírásokat – A jelölést vasárnap adják át
A Vajdasági Magyar Szövetség keddtől csütörtök estig 12 874 támogatói aláírást gyűjtött össze Pásztor István pártelnök köztársasági elnökjelöléséhez. A szükséges 10 ezer aláírás az első két nap alatt gyűlt össze – nyilatkozta a Magyar Szónak Pásztor, mondván, hogy felemelő számadatokról van szó. – Amikor néhány héttel ezelőtt négy nap alatt gyűjtöttünk össze 10 ezer aláírást, azt hittük, hogy azt az eredményt nem lehet túlteljesíteni. Kiderült, hogy mégis lehet. Ez egyrészt a szervezőket dicséri, másrészről pedig azokat az embereket, akik aláírásukkal méltányolták pártunk erőfeszítéseit, valamint így jelezték választási programunkkal kapcsolatos közelségüket. Szeretnék köszönetet mondani ezeknek az embereknek, hogy időt és fáradtságot nem sajnálva sorba álltak és aláírásukat adták. Köztársasági elnökjelölésemet vasárnap déli tizenkettőkor adjuk át Belgrádban a Köztársasági Választási Bizottságnak – összegezte Pásztor.

A VMSZ elnöke megerősítette, hogy a párt nem indít külön elnökválasztási kampányt. A párt a választások minden szintjén ugyanazt az értékrendet és célkitűzéseket képviseli – szögezte le Pásztor, hozzátéve, hogy a kampány végéig még mintegy 300 kampányrendezvény áll a VMSZ előtt, amelyeken a Vajdaságért–Egy normális Szerbiában című választási programot próbálják meg kibontakoztatni és mindenki számára közérthetővé tenni.

– Azt is elmondanám, hogy nem fogjuk igényelni az elnökjelölteknek járó mintegy 50 millió dinárt a költségek fedezésére. Nincsen szükségünk többletpénzekre, hiszen nem szeretnénk megalomán jellegű kampányt folytatni. Nem kívánunk belebonyolódni semmiféle óriásplakát-háborúba, mivel ezt pénzkidobásnak tartjuk. Inkább arra törekszünk, hogy minél több emberrel találkozzunk és beszélgessünk a választásokig. Ez sokkal fontosabb, mint naponta cserélni a plakátokat. Hiszem, hogy ezt azok teszik, akiknek nincsen egyéb mondanivalója a választópolgároknak – magyarázta Pásztor.

Magyar Szó

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen