Ugrás a tartalomra

Balint Pastor: Ustav mora da se poštuje

Proučićemo brojke i do početka rasprave o predlogu budžeta u Skupštini reći svoj stav bez uvijanjaBEOGRAD - Tuđe nećemo, svoje ne damo!Nismo ucenjivači, samo tražimo da se ispoštuje Ustav Srbije, po kojem Vojvodini pripada sedam odsto od republičkog budžeta, kaže u intervjuu za Kurir Balint Pastor, poslanik SVM.To ne znači da kažemo da nećemo glasati za predlog budžeta, ali on mora da sadrži i pretpostavke za razvoj AP Vojvodine.Istorija se ponavlja, i prošle i pretprošle godine postojalo je jedno „ali“?

Zakon mora da se poštuje. Proučićemo brojke i do početka rasprave u Skupštini reći svoj stav bez uvijanja. Zasad sam umereni optimista.Na osnovu čega to kažete?

Ovo je prva godina da su nas predstavnici Vlade i Ministarstva finansija pozvali da razgovaramo o nacrtu budžeta i obećano nam je da će Ustav biti poštovan.Ko vam je to obećao?

Premijer Mirko Cvetković je inicirao razgovore s državnim sekretarom u Ministarstvu finansija Dušanom Nikezićem. Razgovori su bili konstruktivni. I ranije smo verovali, pa se ispostavilo da smo bili lakoverni.Znači, ne verujete predstavnicima Vlade?

To nisam rekao. Nikad se nismo ponašali kao ucenjivači, pa to nismo ni sada. Nije nam cilj da srušimo Vladu, već se zarad građana institucionalno borimo za ono što nam je zagarantovano.Kriza je. Valjda teret treba da snose svi?

Naravno, ali smatram da ovo pitanje nema nikakve veze s krizom. Zalažemo se za ravnomeran razvoj, kako Vojvodine tako i ostalih delova Srbije.

Budžet u minut do 12

Svake godine budžet se usvaja u minut do 12 upravo zbog SVM?

Mi za to nismo krivi. Nacrt budžeta je u Skupštinu stigao sa zakašnjenjem od mesec i po, tako da ovo pitanje treba uputiti Vladi.

Kurir

Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto