You are here

Šef poslaničke grupe SVM-a u Republičkom parlamentu je istakao da veruje da će srpska policija prebaciti ilegalne migrante sa graničnog prelaza Kelebija-Tompa do prihvatnih centara.

Balint Pastor je naglasio da nije rešenje da prelaz zbog migranata danima bude zatvoren. Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara je pre nedelju dana govorio o migrantskoj situaciji u srpskom parlamentu. Po njegovom mišljenju, uspeo je da skrene pažnju srpskih nacionalnih medija na trenutne uslove koji vladaju u Vojvodini.

Balint Pastor, šef poslaničke grupe SVM-a: „Treba reći da u Beogradu, uprkos činjenici da je i u Beogradu značajno izražen problem sa migrantima, to nije svakodnevno pitanje, a u južnoj Srbiji i centralnoj Srbiji pogotovo. Ono što mi doživljavamo u naseljima kod Subotice, naseljima kod Kanjiže, naseljima kod Novog Kneževca ili u zapadnoj Bačkoj,  to je za građane centralne Srbije nezamislivo, to je pitanje koje još nije iskusio. Dakle, zbog toga je važno o tome govoriti u srpskom parlamentu, Još važnije u vezi sa tim govorom je da je policija nakon toga počela da radi svoj posao u Novom Kneževcu, Kanjiži i Subotici, tako da mislim da je dalo neke rezultate."

 

Autor: 
Pannon RTV