You are here

Na Gradskoj deponiji JKP „Čistoća i zelenilo“ danas je održana smotra Zimske službe, a po onome što se moglo videti, sneg neće iznenaditi subotičke putare.

Po rečima zamenice gradonačelnika Timee Horvat Zimska služba je aktivna od 15. novembra do 15. marta, a smotri je prethodila sednica Štaba za vanredne situacije.

Svi akteri su se izjasnili da su u stanju pripravnosti za predstojeću zimu. Važno je istaći da raspolažemo sa potrebnom mehanizacijom i nadam se da nećemo imati poteškoća tokom zimskog perioda – istakla je Timea Horvat. - Dugujemo zahvalnost svim zaposlenima u javnim preduzećima koji u žimskom periodu najranije ustaju, po najvećoj hladnoći izlaze na ulice i staraju se o tome da grad nesmetano funkcioniše.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje i za ovu sezonu je donelo plan rada Zimske službe i nadzorni organi preduzeća će 24 sata pratiti stanje vremenskih prilika i u zavisnosti od njih davaće naloge za akciju nadležnom JKP „Čistoća i zelenilo“.

- U programu rada zimske službe nalazi se 233 kilometara ulica, čisti se više od 150.000 kvadrata trotoara i trgova i više od 35.000 kvadrata biciklističkih staza. U zavisnosti od količine padavina, između 42 i 45 miliona dinara izdvaja se godišnje za rad Zimske službe – objasnio je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Važno je napomenuti da Beogradski, Somborski, Karađorđev, Senćanski i Segedinski put spadaju u nadležnost preduzeća „Putevi Srbije“, a za njih radove izvodi kompanija „Vojput“. Obezbeđene su dovoljne količine soli i kamenog agregata i mehanizacija je raspoređena i pripravna.

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev predstavio je radnike i mehanizaciju koja će predstojeće zime brinuti o gradskim ulicama.

- Raspolažemo sa deset teških kamiona opremljenih raonicima i soljačima, tu su i traktori i male radne mašine, kojima će upravljati 47 izvršilaca. Svi oni će raditi na uklanjanju snega i leda sa javnih površina – najavio je Milošev.

Autor: 
Subotica com