You are here

Vlada Srbije je na sinoćnoj sednici ponovo postavila državne sekretare ispred Saveza vojvođanskih Mađara na pređašnje dužnosti.

To znači da će Imre Kern nastaviti svoj posao kao državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture; Anamarija Viček u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Ferenc Vicko u Ministarstvu zdravlja; a Atila Juhas u Ministarstvu poljoprivrede.

Kao što je poznato, Vlada Srbije je 30. juna razrešila dužnosti sve prijašnje državne sekretare koje je postavio kabinet Aleksandra Vučića jer kada određenoj vladi istekne mandat, ne prestaje samo ovlašćenje ministara već i državnih sekretara.

Nova Vlada Srbije koju predvodi Ana Brnabić je položila zakletvu 29. juna, te je sutradan prestalo ovlašćenje ranijih ddržavnih sekretara. Vlada Aleksandra Vučića je imala 50 državnih sekretara i 16 ministarstava, a za sada se ne zna koliko će državnih sekretara imati sadašnjih 18 ministarstava i 3 ministra bez portfelja.

U skladu sa zakonom, nova Vlada će povući iz parlamentarne procedure predloge stare vlade, i treba da ih pošalje ispočetka, ako se tako odluči.

Autor: 
Panon RTV