You are here

U Horgošu je ponovo otvoreno jedino dečje igralište u selu, a koje je zatvoreno pre nekoliko godina.

Obnovljeno i ponovo otvoreno dečje igralište u neposrednoj blizini Doma kulture u Horgošu je opremljeno novom i obnovljenom opremom, pored toga postavljene su i sigurnosne kamere.

U subotu u ranim popodnevnim satima miris sveže ispečenih palačinki, a najviše novootvoreno igralište izmamilo je decu u velikom broju na trg pored Doma kulture. Deca su podjednako uživala u obnovljenim ljuljaškama, vrteškama i klackalicama.

Čitava površina je očišćena, podignuta je nova ograda, ugrađena nova i obnovljena stara oprema. Radi sigurnosti dece i očuvanja igrališta, postavljene su sigurnosne kamere.

Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer: “Ovo je zaživelo zahvaljujući širokom krugu saradnje. U radove su se uključile civilne organizacije, preduzetnici i građani Horgoša, što je dalo rezultat da je Horgoš bogatiji za skoro novo, prefarbano, uređeno dečje igralište, posle toliko godina čekanja.”

Lokalna samouprava Kanjiže je za obnovu igrališta izdvojila oko pola miliona dinara. Igralište je deci na raspolaganju od 9 do 20 časova. I ovakvi projekti su sastavni deo porodičnog programa lokalne samouprave, smatra gradonačenik Kanjiže  Robert Fejstamer.