You are here

Predstavnici opštinske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Senti su pozvali danas građane Sente da u nedelju, 8. oktobra u što većem broju učestvuju u glasanju na lokalnim izborima za izbor članova saveta mesnih zajednica – javlja dopisnik portala “Vajdasag Ma” (Vojvodina danas).

Na današnjoj konferenciji za novinara predsednik opštinske organizacije SVM-a Čongor Lorinc (Lőrinc Csongor) podsetio je da je mesna zajednica prvi korak u donošenju odluka i predstavlja most između građana i vlasti, imajući u vidu da građani putem mesnih zajednica mogu da upute primedbe prema nadležnima. U ovim izborima SVM je stao iza ličnosti koji su već dokazali da su spremni da rade za zajednicu Ovi ljudi su vodili čistu i poštenu kampanju i nisu stavljali akcenat na obezvređivanje drugih kandidata - naglasio je Čongor Lorinc.

Odbornica SVM-a u Skupštini-opštine Senta, Hajnalka Buranj, izjavila je novinarima da mesne zajednice imaju direktan kontakt sa građanima, pa je važno pitanje u kojoj meri i kojim komunikacionim kanalima mogu da upute želje građana prema višim organima.

Jedan od kandidata za člana saveta mesne zajednice u selu Kevi, Kornel Kopas je istakao da će mu u centru pažnje biti podržavanje rada poljoprivrenih proizvođača i u tom kontekstu će pomoći poljoprivrednicima u konkurisanju za sredstva pomoći i podrške u Fondaciji “Prosperitati”.

Autor: 
Vajdasag Ma