You are here

SVM kandiduje Ištvana Pastora za predsednika Srbije

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara donelo je odluku da njihov kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji 6. maja bude predsednik stranke Ištvan Pastor, saopšteno je danas na pres konferenciji ove stranke u Subotici.

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da ne očekuje da uđe u drugi krug i najavio da će u drugom krugu podržati dosadašnjeg predsednika Borisa Tadića a da će na osnovu toga SVM tražiti "dogovor o elementima našeg programa Vojvodine u normalnoj Srbiji".

"U tome ne vidim ni trunku ucenjivanja", rekao je Pastor, koji na predsedničkim izborima očekuje “ne samo glasove Mađara već i ostalih građana".

"I pored toga, mislim da su šanse za drugi krug nikakve, ali je važno doći u posed što većeg broja glasova da bi se o njihovoj sudbini moglo razgovarati. Mi se spremamo da glasove dodamo glasovima koje Boris Tadić bude osvojio u prvom krugu, i time doprinesemo njegovoj pobedi, kao i pre četiri godine", rekao je Pastor.

Komentarišući odluku da predsednik Tadić skrati mandat i da se zbog nižih troškova predsednički izbori održe objedinjeni sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima, predsednik Saveza vojvođanskih Madjara izjavio je da je u pitanju presedan koji slabi integritet funkcije predsednika Srbije i institucije sistema.

Blic

Autor: