You are here

Firma Ametek dodatno proširuje svoje kapacitete u Srbiji. Američka firma koja se bavi proizvodnjom elektromotora je danas u Subotici pustila u rad novi pogon u kojem su zaposlili više stotina ljudi.

Ovu svečanost uveličao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tokom obilaska postrojenja porazgovarao sa više radnika.

Obratio im se rekavši kako je posebno sretan što zajedno rade i Mađari, i Srbi, Hrvati i drugi, te da je ponosan na njih i njihov rad, zahvaljujući kojem Ametek proširuje kapacitete kojim će se udvostručiti ili utrostručiti broja zaposlenih. Želim vam puno posla i više plate – zaključio je predsednik Vučić.

Predsednik skupštine pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor je rekao da je od životne važnosti uspešnost ovog ulaganja, kao i da i drugi prate ovaj primer i ulažu, jer su Subotica, Vojvodina i Srbija dobro mesto za biznis.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Igor Mirović je kazao da ova firma neće samo proizvoditi profit iz svog uloženog kapitala, već da će i kroz poreze unaprediti celu zajednicu. To znači da će više ući i u lokalni, pokrajinski i republički budžet.

Direktor Ameteka u Srbiji Slobodan Anić je izjavio da će se iz subotičke firme na tržište plasirati proizvodi najvišeg kvaliteta, kao i da imaju želje da uče iz Ametekove istorije koja traje 85 godina.

Na današnjem dešavanju učestvovao je i američki ambasador Kalj Skot koji je rekao da je zahvaljujući američkim ulaganjima do sada u Srbiji oko 17 hiljada ljudi došlo do posla.

Autor: 
Panon RTV