You are here

Pastor neće u izvršnu vlast

Novi Sad -- Predsednik SVM Ištvan Pastor kaže da ne želi da nakon izbora bude u izvršnoj vlasti, što potvrđuje njegova kandidatura za poslanika Skupštine Vojvodine.

“Dvanaest godina sam u pokrajinskoj izvršnoj vlasti. Mnogo toga sam odradio i čini mi se da je dvanaest godina bilo dovoljno”, rekao je Pastor u intervjuu za "Mađar so“.
Pastor je izneo uverenje da kada čovek provede dvanaest godina na jednom mestu to "stvari čini monotonim“, kao i da "koliko je to za njega monotono, tako je to i za njegovo okruženje i one koji rade pored njega“.

“Treba da istupim iz pokrajinske vlasti. Imamo ljude koji mogu da budu na tim pozicijama i ubuduće ću njima pomagati. Ukoliko me građani budu darovali tom mogućnošću, onda ću u pokrajinskoj skupštini u sledećem ciklusu zastupati njihove interese”, kazao je Pastor.

Predsednik SVM-a je ponovio i da je "sasvim sigurno“ da on kao kandidat za predsednika Srbije neće ući u drugi krug. On je rekao da SVM uoči drugog kruga predsedničkih izbora želi da se nagodi sa Borisom Tadićem "što je već i njemu rekao“ i to u odnosu na politički sadržaj programa SVM-a pod nazivom "Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji“.

“Istina je da smo pokazali sve karte, ali pokušavamo da učinimo jasnim i pravila igre: u Božje ime, badava nećemo dati naše glasove. Ukoliko ne budemo mogli da se sporazumemo, onda neću pozvati madjarske birače da glasaju za Tadića”, predočio je Pastor u intervjuu za "Mađar so".
Ištvan Pastor je trenutno potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu.

Od 2000. do 2004. bio je potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, a od 2004. do 2008. godine samo pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća.

Na predstojećim izborima nastupa kao kandidat SVM na izborima za poslanike Skupštine Vojvodine po većinskom sistemu u jednoj od četiri subotičke izborne jedinice.

Lider SVM bio je i kandidat Madjarske koalicije na prethodnim predsedničkim izborima koji su održani 20. januara 2008. godine, na kojima je osvojio 93.309 odnosno 2,26 odsto glasova izašlih birača.

Autor: