You are here

Pastor kod Orbana

U pogledu Mađara u Vojvodini na susretu premijera Mađarske Viktora Orbana i predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora u utorak u Budimpešti razgovarano je o važnim pitanjima – obavestio je portparol premijera Mađarske agenciju MTI. Peter Sijarto je saopštio da prema konstataciji Orbana i Pastora, dogovor od prošle godine, koji je postignut u Subotici, postepeno se realizuje. Reč je o programima stipendiranja, izgradnje studentskog doma i obezbeđivanju autobusa za učenike. Mađarska obezbeđuje materijalnu podršku za sve ove programe.

Tokom razgovora Orbana i Patora bilo je reči i o aktuelnim političkim pitanjima u Srbiji, pre svega o izgledima za prijem Srbije u Evropsku uniju i o kosovskoj problematici, dakle o temama koje će biti u fokusu i prilikom skorašnje posete Viktora Orbana Beogradu.

Ištvan Pastor je napomenuo da prilikom razgovora premijera Mađarske sa predstavnicima vlasti u Srbiji u centru pažnje treba da budu i pitanja obrazovnih i kulturnih institucija vojvođanskih Mađara.

Vojvodina Danas (Vajdaság Ma)

Autor: