You are here

Na konferenciji koja je organizovana u pokrajinskom parlamentu bilo je reči o bezbednosnim pitanjima u regionu, na kojoj su osim političara bili zastupljeni i univerzitetski profesori, studenti i ambasadori više država, kao i predstavnici kancelarije NATO u Srbiji.

U pozdravnom govoru je domaćin skupa, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor rekao da se bezbednosnim pitanjima treba baviti s vremena na vreme, redovno i planski, jer na njih nema večnog rešenja.

Rukovodioc kancelarije NATO u Srbiji Ćesare Manireli je naglasio kako NATO nije samo vojna već i politička organizacija, koja se trudi da u interesu mira i stabilnosti neguje dobre odnose i saradnju sa liderima drugih država u regionu.

Srbija je nezaobilazni faktor za stabilnost Balkana, naglasio je suorganizator konferencije, profesor Zdravko Skakavac sa novosadskog fakulteta Lazar Vrkatić. Na konferenciji su svoje iskustva vezano za rešavanje raznih kriznih situacija i konflikata sa okupljenima podelili i kanadski i norveški ambasador.

Autor: 
Panon RTV