You are here

Na Paliću se održava dvodnevno međunarodno savetovanje o jačanju saradnje medija i pravosuđa te o izgradnji međusobnog poverenja. U Eko centru se održavaju predavanja uz učešće domaćih i stranih stručnjaka, univerzitetskih profesora, pravnika, sudija, tužioca, predstavnika OEBS i medija.

Izgrađujemo društvo u kojem vlada pravo, u kojem razne državne sfere ispunjavaju svoje zadatke i ne prelaze svoje granice, kazao je na otvaranju skupa Ištvan Pastor, predsednik skupštine Vojvodine i dodao da želimo da stremimo društvu u kojem svako može da izrazi svoje mišljenje, ali da je istovremeno jako važna i odgovornost i doslednost.

Šef Odeljenja za ljudska prava OEBS Artur Grem je kazao kako OEBS podržava slobodu i nezavisnost medija i dodao da je saradnja pravosuđa i medija osnovni temelj pravne države.

Ivana Stevanović, direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja je naglasila veliku važnost izgradnje dobre komunikacije u cilju verodostojnog i pravovremenog informisanja javnosti. Ona je dodala kako je kod nas najčešće kršen vrhunski princip krivičnog pravosuđa, to je pretpostavka nevinosti.

Organizatori ovog naučnog skupa su Institut za kriminološka i sociološka istraživanja uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Ministarstva prosvete, nauke tehnološkog razvoja.

Autor: 
Panon RTV