You are here

Planira se da radovi na izgradnji pijace u subotičkom Teslinom naselju započnu naredne godine.

Na subotičkoj pijaci na Teslinom naselju se planira izgradnja parkinga kapacitet1 14 vozila, magacina i sedam poslovnih prostora, rečeno je zboru građana koji su organizovali u sredu popodne Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka.

Meštani se žale da se pijaci ne može prići kolima, loše su mogućnosti za parkiranje za kupce, a pogotovo za prodavce. Samo se biciklom ili peške može doći. Zatim, na pijaci je zimi hladno, a leti pretoplo. Ljudi gledaju da što pre odu sa pijace.

Direktor Subotičkih pijaca kaže da se pijaca na Teslinom naselju legalizovala tek početkom januara. Zatim su napravili katastarsko-topografski plan da bi se uopšte mogli započeti bilo kakvi radovi. Napravljena je geotehnička studija za izgradnju nove pijace na mestu stare.

Predsednik skupštine mesne zajednice Ištvan Dobo kaže da će ulaz u novu pijacu biti tamo gde se sada nalaze parkinzi P13 i P6, odakle će započeti hala. "Dakle ceo taj prostor će biti srušen i hala će biti do Pionirske ulice, koju smo prošle godine asfaltirali. Dakle ti će biti jedan ulaz, a drugi sa strane ulice Aleksandra Lifke gde će biti jedan parking kapaciteta 14 mesta i tamo će biti drugi ulaz na pijacu" – kazao je Dobo.

Površina pijace će i nadalje da ostane 700 kvadratnih metara, imaće 77 stolova i nekoliko rashladnih vitrina, te magacinima koje nameravaju da izgrade. Gradski menadžer Zagorka Panić kaže da će grad Subotica ove godine izdvojiti sredstva za izradu tehničke dokumentacije projekta pijace na Teslinom naselju, a nagodinu će nastojati da iz gradskog budžeta obezbede sredstva za izgradnju. Planira se da radovi počnu nagodinu.   

 

Autor: 
Pannon RTV