You are here

Bačkotopolski Komgrad kupio radnu mašinu za obavljanje raznih komunalnih radova.

Zahvaljujući poljoprivrednom programu lokalne samouprave je za 7,8 miliona kupljen savremen traktor koji će prvenstveno da služi održavanju letnjih puteva, ali je podesan i za više vrsta radova.

Nov, savremen traktor velike snage od 120 konjskih snaga stigao je u javno preduzeće Komgrad u Bačkoj Topoli. On će biti korišćen za održavaje letnjih puteva na teritoriji cele opštine, ali se na njega mogu priključiti i razni adapteri. Direktorka Komgrada Diana Domanj Dudaš kaže da će se koristiti u prvom redu za zimsku službu i održavanje zemljanih puteva, pa sve do košenja trave na ivičnjacima.
Traktor je kupljen u okviru poljoprivrednog programa, a gradonačelnik Gabor Kišlinder kaže da je nabavka bila predviđena u prošlogodišnjem budžetu, javna nabavka je raspisana prošle godine, a traktor je danas stigao, njegova vrednost je oko 7,8 miliona dinara. Traktor ove snage je nedostajao jer Komgrad ima manje traktore, izjavio je Kišlinder. Lokalna samouprava namerava da ove godine nabavi još jednu sličnu radnu mašinu, kako bi u opštini bez problema mogli da obave pomenute radove.

 

 

Autor: 
Panon RTV