You are here

Lokalna samouprava Kanjiže je uspešno konkurisala na konkursu “Evropa za građane i građanke” te je osvojila 20 hiljada evra podrške za razvoj odnosa sa bratskim gradovima.

Osim Kanjiže kao nosioca projekta, još tri bratska grada, Kiškunhalaš i Felšožolca iz Mađarske te Kralovski Hlmec iz Slovačke će zahvaljujući ovom projektu unaprediti svoju saradnju. U Kanjiži će se održati omladinski kamp za srednjoškolce od 18 do 26 juna. S obzirom da se radi o podršci EU, osim upoznavanja će glavni cilj biti razvoj evropskog građanstva, saradnja evropske omladine i razvoj međunacionalne saradnje.

Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je izjavio kako se jako raduje uspehu projekta, jer će se sadržajno moći obogatiti “Kamp bez granica” – izjavio je na današnjoj konferenciji za štampu.

Konkurs smo tako i tempirali, u nadi da ćemo ga osvojiti, kako bi se poklopio sa III “Kapom bez granica” čiji je glavni organizator Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a koji takođe predstavlja nadmetanje srednjoškolaca i odvija se u znaku njihove međusobne saradnje. Nastojimo da spojimo ove dve manifestacije, i prekograničnu sa mešovitim grupama iz Mađarske i Slovačke, te da ih zajedničkim programima približimo učenicima srpskih odnosno vojvođanskih škola – rekao je Fejstamer.

 

Autor: 
Panon RTV