You are here

Ištvan Pastor i dalje na čelu SVM-a

Nadajući se da ćemo se u političkom smislu ugušiti, naši desetogodišnji koalicioni partneri, koje smo povremeno iz sve snage izgrađivali, neprimetno, polako, ali bezobzirno potrošili vazduh oko nas – izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor u subotu u Bečeju na izbornoj skupštini stranke, na kojoj je on ponovo izabran za predsednika SVM-a. Aludirajući ovom rečenicom na Demokratsku stranku, on je u programskom govoru istakao da će SVM ubuduće sarađivati sa drugim strankama na ravnogravno osnovi i neće pristati na ulogu vazala. Istovremeno, za SVM-a nema saradnje sa ekstremistima.

Naglašavajući da dijalog nema alternativu, Pastor je dodao: neka posledice snose oni koji sami sebe isključuju iz saradnje. SVM u političkim aktivnostima nastojaće sa zadrži svoje pozicije na političkoj paleti, istovremeno želi da povrati većinsku poziciju u Subotici, Senti, Adi i Čoki.

Na izbornoj skupštini Ištvan Pastor je dobio 275 glasova i samo je 4 delegata glasalo je protiv njegovog ponovnog izbora za predsednika SVM-a.Na izbornoj skupštini izabrani su i članovi novog saveta stranke, nadzorne i disciplinske komisije. Savet ima 45 članova.

Autor: