You are here

Iz programa donacija vrtićima Karpatskog basena je 10 grupa u Senti dobilo prigodne darove za mališane.

Zahvaljujući Mađarskom nacionalnom savetu je iz programa podrške vrtićima Karpatskog basena dodeljeno deset paketa za vrtiće u Senti. Paketi su vredni 130 hiljada dinara i sadrže police na kojima stoje knjige i razne igračke. Radi se o igračkama kojima se razvija kreativnost i mnogo pomažu vaspitačicama.

Predsednik odbora za obrazovanje MNS Atila Perpauer kaže da su vaspitačice ovim dobile sredstvo koje pomaže psihofizički razvoj deteta. Ovi novi ćoškovi sa igračkama su velika pomoć za grupe na mađarskom jeziku jer deca iz ovih grupa teško dolaze do kvalitetnih knjiga i igračaka na mađarskom jeziku. To je potvrdila i direktorka vrtića „Snežana" iz Sente Ildiko Kopas koja je rekla da su ove sadržaje morali da kupuju iz sopstvenih plata odlaskom u Mađarsku.

Predsednica Izvršnog odbora MNS Aniko Jeras kaže da su u novembru i decembru održali obuku za oko 100 vaspitačica iz cele Vojvodine i da su obradili četiri oblasti. Planiran je nastavak ovih obuka i dalje obuke. Planirane su i obnove igrališta vrtića.

 

Autor: 
Panon RTV