You are here

Šefici pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije EU Tanji Miščević danas je uručeno priznanje ''Naj-evropljanka regiona'', koje tradicionalno dodeljuje Evropski pokret u BiH,saopšteno je iz tog pokreta.

Nagradu šefici pregovaračkog tima Srbije uručio je predsednik Evropskog pokreta u BIH Predrag Praštalo koji je tom prilikom rekao da je priznanje rezultat višegodišnjeg ličnog rada i angažmana Miščević na različitim funkcijama u okviru procesa EU integracija, ali istovremeno i priznanje Vladi Srbije i kompletnom pregovaračkom timu za izuzetan napredak u tom procesu, što za rezultat ima približavanje Srbije i regiona EU.

''Nama u BiH je vrlo važno da Srbija ubrzano i uspešno nastavi svoj evropski put, jer će to biti dodatna obaveza i motivacija političarima, a posebno nakon što je Albanija dobila status zemlje kandidata za članstvo u EU, da ubuduće predanije i odgovornije rade na približavanju naše zemlje EU'', rekao je Praštalo.

Kako je navedeno, on je istakao da je Miščević svojim predanim angažmanom - bilo na funkcijama šefice pregovaračkog tima, profesorke na univerzitetu ili pak u Evropskom pokretu Srbije, na svim poljima delovanja predstavlja primer istinski odgovorne i uspešne ''evropljanke regiona''.
Miščević se zahvalila na poverenju i priznanju, naglasivši da je to u isto vreme priznanje i vladi i celom pregovaračkom timu Srbije, te da će nagrada biti dodatna motivacija da svi zajedno nastave naporan i dugoročan posao.

Ona je istakla da Srbija ne može biti zadovoljna ako sama napreduje u procesu EU integracija, tako da Bosna i Hercegovina, kao i ostale zemlje regiona mogu očekivati podršku jer smo ''svi mi ukazani jedni na druge na putu ka EU i ne sme se dogoditi da na tom putu bilo ko ostane izolovan''.
Kako je navedeno, pored uručenja priznanja Tanji Miščević i odvojenih razgovora sa više predstavnika evropskih institucija, tokom boravka predstavnika EP iz BIH u Briselu, planiran je susret sa predsednikom Evropskog pokreta Internacional (EMI) Joom Leinenom.

Autor: 
Tanjug, Dnevnik