You are here

Pastor: Kandidovaću se za predsednika Srbije

Lider Saveza vojvođanskih Mađara istakao je da Mađari nemaju rezervnu državu, već je njihova domovina Srbija

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor najavio je da će se kandidovati za predsednika Srbije ukoliko predsednički izbori budu održani zajedno sa parlamentarnim.

- Ukoliko budu raspisani i predsednički izbori, Savez vojvođanskih Mađara će to prihvatiti, a ja ću se lično uključiti u trku za predsednika Srbije – rekao je lider SVM.

Ištvan Pastor ocenio je da u narednih nekoliko dana postoji realna šansa da predsednički izbori budu raspisani, i dodao da bi bilo primerenije da se oni održe krajem godine, kada predsedniku Tadiću ističe mandat.

On je rekao da je ambicija njegove stranke da na parlamentarnim izborima osvoji 100.000 glasova i dobije šest poslaničkih mandata, ili za dva više nego u dosadašnjem sazivu republičkog parlamenta.

- Jesmo mala stranka, pritom i manjinska, ali naše pravo i obaveza je da na najvišem državnom nivou, u republičkom parlamentu, iznosimo svoje stavove. Mi Mađari nemamo rezervnu državu, naša domovina je Srbija- istakao je Pastor.
Pastor je ponovio i da SVM ne razmišlja o Vojvodini kao republici, niti vidi Srbiju kao federalnu, već kao unitarnu državu u kojoj Vojvodina treba da ima široku ekonomsku, zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i delimičnu sudsku.

Telegraf

Autor: