You are here

Vojvođanski Mađari i narednih godina mogu računati na podršku Vlade Mađarske – rekao je Levente Mađar. Dodao je, da je uspeh programa ekonomskog razvoja u Vojvodini već vidljiv.

Vojvođanski Mađari mogu računati na podršku Vlade Mađarske u narednoj godini, narednim godinama – rekao je Levente Mađar na snimku emisije Subjektiv. Zamenik ministra spoljnih i spoljnotrgovinskih poslova Mađarske je u Suboticu i na Palić došao na centralnu proslavu Sent Ištvana.

Dodao je, uspeh programa ekonomskog razvoja je u Vojvodini već vidljiv. Naglasio je da mu je uvek posebna čast i zadovoljstvo da Dan Sent Ištvana – Svetog Stevana proslavlja sa Mađarima van matice, jer ako igde, onda preko granice svi osećaju značaj ovog nasleđa koje nas povezuje i danas, jer su Mađari van matice u proteklih sto godina prošli kroz mnogo nedaća. Ceo razgovor sa zamenikom ministra možete pogledati u ponedeljak, 20. avgusta u 17 časova na TV Panon.

Levente Mađar, zamenik ministra spoljnih i spoljnotrgovinskih poslova Mađarske: „Istorija zadnjih sto godina pokazuje u kakvom smo stanju milosti danas, kada postoji jedan odnos, srpsko-mađarski odnos na izrazito visokom istorijskom nivou, jedan strateški odnos između dve države, koji mogu reći, prerasta u prijateljski odnos, što se ranije nije moglo reći i postoji jedna ojačala Mađarska, jedna snažna vlada koja plodove razvoja matice daje osetiti i podeliti izvan granice.

Dakle ako ovo sve uzmemo u obzir, mogu vam reći da su izgledi dobri.“

 

Autor: 
Panon RTV