You are here

Na dnevni red zasedanja Skupštine Srbije u utorak će doći predlog budžeta koji za razliku od prethodnih značajne iznose usmerava na vojvođanske projekte.

Ovo je izjavio za Panon RTV Balint Pastor, šef poslaničkog kluba SVM-a i Partije za demokratsko delovanje, govoreći u emisiji koja se bavi analizom vesti. Kao pozitivan primer ovih vojvođanskih, odnosno za Mađare značajnih investicija Balint Pastor je istakao finansiranje ipsilon kraka i izgradnju zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Osim toga govorio je i o onim investicijama koje se odnose na osavremenjavanje železničkih pravaca, kao i izgradnju puteva u lokalnim samoupravama.

„Kada je reč o projektu razvoja železničke mreže, pruga Subotica-Segedin je jedan od istaknutih ciljeva, za koji će iz budžeta za narednu godinu stajati na raspolaganju 50 miliona evra. Ono što je još važno je i da će za osavremenjavanje pruge Subotica-Senta biti na raspolaganju 500 miliona dinara. Osim toga između 100 i 200 miliona dinara biće namenjeno lokalnim samoupravama za radove na održavanju i obnavljanju puteva" rekao je Balint Pastor, šef poslaničkog kluba SVM-PDD-a u republičkom parlamentu.

 

Autor: 
Pannon RTV