You are here

Treba nedvosmisleno naglasiti da je posebno partnerstvo oblik privredne saradnje na višem nivou, korisno za građane i privrednike, što bi u svakom slučaju bila dobra poruka.

S obzirom da u dogledno vreme proširenje Evropske unije neće doći na red, EU treba da promisli na koji način, kojim koracima i akcijama može zemlje članice da bliže privuče u krug zemalja Unije, odnosno da ih ohrabri u istrajavanju – izjavio je Andor Deli.

Poslanik FIDES-a u Evropskom parlamentu poreklom iz Vojvodine, je dodao da se umor od prošrenja pojavljuje ne samo u zemljama zapadne Evrope, već i kod zemalja koje su u procesu pridruživanja i koje su u mnogim slučajevima prinuđene da predugo čekaju u predsoblju Evropske unije. Nedvosmisleno treba naglasiti da je posebno partnerstvo neka vrsta privredne saradnje na višem nivou, korisno za građane i privrednike u smislu investicija, što je u svakom slučaju dobra poruka – rekao  je Andor Deli.

„Posebno ako pogledamo Srbiju i Crnu Goru kao dve zemlje koje su najdalje odmakle, onda smatram da nije pravedno da ove dve države, koje su već prevalile polovinu puta do Unije,  da ih sada, da tako kažem, isplate nekom vrstom specijalnog partnerstva i  na neki način njihovo punopravno članstvo beskonačno odlažu" izneo je svoj stav Andor Deli, poslanik EP, FIDES -HDNP (SVM).

 

Autor: 
Pannon RTV