You are here

Novac je obezbeđen iz republičkog budžeta, a namenjen je izgradnj zatvorenog bazena na mestu nekadašnjeg „Venus" kupališta.

Ulaganje su na konferenciji za novinare najavili Balint Pastor, republički poslanik i šef poslaničkog kluba SVM-a u republičkoj Skupštini i Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

Krajem 2015. godine Bačka Topola je prvi put dobila 20 miliona podrške iz rezervi republičkog budžeta. Iznos je potrošen za rušenje nekadašnjeg kupališta „Venus". Na tom mestu sada se, kada vremenski uslovi dozvoljavaju, gradi novi, zatvoreni bazen. U budžetu Bačke Topole za 2019. godinu za ovu investiciju predviđena je značajna suma, kojoj će biti priključen novac usmeren iz republičkog budžeta.

„U budžetu za 2019. godinu predviđeno je 350 miliona dinara, i ukoliko tome dodamo ovih 60 miliona onda to može da doprinese drugačijoj realizaciji" rekao je Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

Vojvođanska naselja od 2014. godine iz republičke budžetske rezerve mogu da dobiju podršku za razvoj infrastrukturnih projekata i nakon Subotice, Bačke Topole, Sente, Kanjiže, ponovo je Bačka Topola došla na red – rekao je Balint Pastor, šef poslaničkog kluba u republičkoj Skupštini. „Ovih 60 miliona dinara je rezultat saradnje Saveza vojvođanskih Mađara i partija koje čine republičku Vladu, u prvom redu Srpske napredne stranke, i smatram da je ovo značajan iznos na kraju godine  koji je stigao u Bačku Topolu, jer govorimo od iznosu koji čini tri odsto u odnosu na juče usvojeni budžet."

Tokom godine kroz republičkog fond za razvoj opština uvedeno je elektronsko glasanje, a podrška je stigla i do škola u Bačkoj Topoli. Važno je da su osim u sferi zaštite manjinskih prava i donošenja zakona, predstavnici SVM-a prisutni i usmeravanju finansijskih tokova – dodao je Balint Pastor.

 

Autor: 
Pannon RTV