You are here

U Gradskoj kući novi „kalif umesto kalifa“

Subotica - U Gradsku kuću je uveden stečaj, tačnije, pokrenut je stečajni postupak nad gradonačelnikom, i uvedena prinudna uprava, istakao je juče Jene Maglai, predsednik gradskog odbora SVM, na konferenciji za medije, dodajući da se radi o neformalnom smenjivanju gradonačelnika, gde se kao „stečajni upravnik“ pojavio Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, istaknuti član subotičkog DS, koji je preuzeo kompletno vođenje lokalne samouprave.

Maglai tvrdi da je do saznanja o ovom nelegitimnom i u stvari tajnom derogiranju prvog čoveka gradske vlasti SVM došao neformalnim kanalima, ocenivši da je to neshvatljiv pravni nonsens, kojim jedna stranka uzima sebi za pravo da menja strukturu lokalne vlasti izabrane demokratskim putem.

„Ovim je DS priznala poraz svoje vlasti u Subotici, i odlučila da to prikrije nalaženjem žrtvenog jarca. Nemamo saznanja da je skupština donela o ovome bilo kakvu odluku, niti da je bilo ko ovlašten postavio Ivaniševića na funkciju gradonačelnika i stoga je sve to veoma problematično i svakako nezakonito. O tome potezu je odlučivalo više njih, ali mimo gradskih struktura, pre svih, Oliver Dulić“, naglasio je Jene Maglai.

Danas

Autor: